November 6, 2017

Please reload

Siste innlegg

Behandlingstur

January 20, 2017

1/1
Please reload

Utvalgt innlegg

Mange lider av lymfødem, og når diagnosen er klar, er det mulig å få hjelp.

March 28, 2017

Behandling av lymfødem.

Lymfødem er en kronisk sykdom som gir hevelse (væskeansamling) i armer og ben. Andre deler av kroppen kan også rammes, tilstanden forekommer hyppigst hos kvinner.

Lymfødem kan oppstå når lymfesystemet blir påført en skade ved en operasjon eller lignende. Tilstanden kan også være arvelig, og dukker oftest opp i forbindelse med puberteten eller ved andre hormonelle endringer.

Mange mennesker lider av lymfødem uten å være klar over det, men når diagnosen er klar, er det mulig å få hjelp. 

Vi har møtt 2 damer som har vært til behandling for lymfødem hos Fysiakos Fysioterapi.

Solveig Håheim er fra Remøy, men har hus i Alfas del Pi og er derfor ofte i Spania. Hun fikk symtomene på lymfødem ca 2 år etter en kreftoperasjon. Hjemme i Norge går hun jevnlig til behandling, og når hun er i Spania går hun til behandling hos Fysiakos. Solveig synes hun er heldig som har muligheten for behandling i nærheten av der hun bor, både i Norge og i Spania. I Norge må mange med denne sykdommen reise langt for å få behandling, noe som selvfølgelig både tar tid og er slitsomt.

Den andre damen vi pratet med var Anne Lise Lian fra Oslo. Hun er født med sykdommen, men fikk diagnosen på Norsk Lymfødemklinikk i Oslo først for 10 år siden. Anne Lise må gå jevnlig til behandling for å holde hevelsene i bena i sjakk. Behandlingen består av lett massasje og bandasjering. Siden Anne Lise har lymfødem i bena må hun også bruke strømper på dagtid.

Begge damene var veldig fornøyde med resultatet av behandlingen hos Fysiakos, hevelsene var gått betraktelig ned. De er nå reist til Norge, men ville komme igjen og fortsette behandlingen hos Fysiakos når de kommer tilbake til Spania.

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Følg oss
Please reload

Søk etter tags
Please reload

Arkiv